ANCHETĂ ÎNCHEIATĂ, DUPĂ INCIDENTUL DE LA HASDEU

0
49

Colegiul Naţional Bogdan Petriceicu Hadeu trebuie să îşi revizuiască regulamentul de ordine interioară, iar elevii scutiţi medical de efort fizic trebuie să fie prezenţi la orele de sport. Acestea sunt recomandările pe care instituţia Avocatului Poporului le-a făcut în urma unei anchete ce a urmat incidentului de luna trecută, când un elev al liceului a ajuns la spital după ce băut apă dintr-o sticlă în care colegi de-ai săi, au turnat săpun lichid.
O glumă proastă a unor elevi din ciclul gimanzial de la Colegiul Naţional Bogdan Petriceicu Hasdeu a făcut obiectul unei anchete a reprezentanţilor Avocatul Poporului. Instituţia s-a sesizat din oficiu cu privire la situaţia unui elev al Colegiului care, luna trecută a fost dus, de urgenţă, la spital după ce, la finalul orei de sport, a băut apă din sticla sa, în care, nişte colege, care nu participau la oră, turnaseră săpun lichid. În urma verificărilor efectuate cu ocazia anchetei consilierii Avocatului Poporului au formulat, săptămâna aceasta unele recomandări. Una dintre acestea priveşte prezenţa elevilor la orele de sport, chiar dacă sunt scutiţi medical.

“Prelucrarea, în rândul elevilor a obligaţiilor ce le revin pe parcursul programului şcolar, în special a obligaţiei de a fi prezenţi la orele de educaţie fizică şi sport, chiar dacă sunt scutiţi de effort fizic, în vederea conştientizării acestora asupra consecinţelor lipsei de supraveghere didactică”, se arată în recomandarea Avocatului Poporului.

De asemenea s-a recomandat conducerii Colegiului, revizuirea regulamentului de ordine interioară, în corelaţie cu legislaţia actuală, dar şi identificarea unor soluţii pentru ca elevii care au în programa şcolară ore de educaţie fizică să se prezinte la la sala de sport şi să nu mai rămână nesupravegheaţi în sălile de curs, pe parcursul acestor ore.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ