ANCHETĂ LA MATERNITATE

0
481

Un caz medical extrem de rar a aruncat Maternitatea Buzău într-un imens scandal. Medicul ginecolog Anca Şerbănoiu este acuzată de un bărbat că nu ar fi luat în serios sesizările cu privire la starea fătului din pântecele soţiei, însărcinată în 8 luni. Neglijenţa doctoriţei, care nu ar fi efectuat o operaţie de cezariană, spun soţii, a dus la decesul copilului. Doctoriţa se apără şi a venit miercuri cu precizări, într-o conferinţă de presă la care au fost prezenţi medici din Maternitate dar şi conducerea Spitalului Judeţean.

Şeful Maternităţii, doctorul Dorin Neacşu, confirmăcă a fost un caz deosebit şi că la ecografia gravidei nu se putea observa că fătul avea cordonul ombilical înfăşurat de mai multe ori în jurul corpului, iar acest lucru a dus la deces. Medicul susţine că protocolul nu impunea o operaţie de cezariană.

Rezultatul necropsiei, mai spun medicii, confirmă că decesul fătului a survenit în urma unei hemoragii cerebrale, provocate de o strangulare cu cordonul ombilical ce a avut o lungime de 95 de centimetri, normal fiind de aproximativ 50 de centimetri. Conducerea Spitalului Judeţean a anunţat că la nivelul unităţii medicale a fost declaşată o anchetă administrativă ce se va desfăşura în paralel cu cea medicală derulată de colegiul medicilor şi cu cea penală, în cazul în care a fost depusă o plângere cu privire la acest caz.(LaurenţiuMarinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ