ANGAJĂRI LA SPITALUL JUDEȚEAN

0
47

Lipsă acută de personal la Spitalul Județean Buzău. Pentru a face față situției din ce în ce mai grave, având în vedere contextul actual al înmulțirii pacienților cu Covid-19, Consiliul Județean Buzău, a hotărât ieri, o suplimentare a schemei de personal cu douăzeci și cinci de posturi la Spitalul Județean Buzău. Așadar, paisprezece posturi vor fi disponibile pentru personal mediu sanitar, iar unsprezece pentru personal auxiliar.
Prioritate au cei care au facut deja voluntariat în secțiile spitalului. În urma referatelor trimise de medicii specialiști, voluntarii care au făcut practică au ocazia de a primi un contract pe o perioadă de șase luni.
Nevoie de personal medical a fost întotdeauna la Spitalul Județean Buzău, însă punctul culminant îl reprezintă această perioada supraaglomerată, cu pacienți infectați cu Covid-19. Secțiile UPU și Pneumologie sunt cele care au cea mai mare nevoie de personal, fiind şi cele mai solicitate.
Din februarie, anul trecut, la Spitalul Județean, nu s-au mai făcut angajări, dar în tot acest timp peste şaizeci de persoane, medici, asistenți sau infirmieri, s-au pensionat sau au întrerupt contractul de muncă.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ