ANGAJĂRI MASIVE LA SPITALUL JUDEŢEAN, 31 DE POSTURI SUNT VACANTE NUMAI PENTRU MEDICI

0
217

Nevoie de personal medical a fost întotdeauna la Spitalul Județean Buzău, însă punctul culminant îl reprezintă această perioada supraaglomerată, cu pacienți infectați cu Covid-19. Secțiile U.P.U. , Medicnă internă și Pneumologie sunt cele care au cea mai mare nevoie de personal, fiind şi cele mai solicitate. 31 de posturi sunt vacante numai pentru medici.
Din februarie, anul trecut, la Spitalul Județean Buzău, nu s-au mai făcut angajări, dar în tot acest timp peste șaizeci de perosoane, medici, asistenți sau infirmieri, s-au pensionat sau au întrerupt contractul de muncă. Concursurile de ocupare a posturilor de medic, medic dentist, farmacist, biolog, biochimist şi chimist din unităţile sanitare publice, precum şi a funcţiilor de şef de secţie, şef de laborator , respectiv a funcţiei de farmacist-şef în unităţile sanitare publice, sunt o necesitate avâmd în vedere situația solicitantă în care sunt cadrele medicale .
Pentru a face față situției din ce în ce mai gravă, având în vedere contextul actual al înmulțirii pacienților cu virusul Covid-19, cadrele medicale sunt nevoite să facă mai multe gărzi, să renunțe sau să-și anuleze zilele de concediu. După mai bine de un an, perioadă în care medicii au dus o luptă continuă cu surplusul de pacienți, oboseala se resimte în rândul cadrelor medicale.

Iuliana Sîrbescu /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ