ANGAJAȚI DUPĂ CALIFICARE

0
66

Cursurile de calificare par a fi un real succes, la Buzău. Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă a cerut suplimentarea fondurilor alocate pentru cursurile de calificare dedicate șomerilor, în acest an. Sute de buzoieni au devenit calificați după ce au participat la aceste stagii de pregătire și, la scurt timp după absolvire, au fost deja angajați.
Tot mai mulți șomeri apelează la cursuri de calificare. La niveul județului Buzău, cursurile sunt la mare căutare, dovadă că, în acest an, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă a epuizat fondurile pentru această activitate, motiv pentru care a solicitat suplimentare din județe care nu au folosit fondurile alocate cursurilor de calificare. În acest fel, sute de buzoieni aflați în căutarea unui loc de muncă au devenit calificați în meserii precum agent de pază, bucătar sau lucrător în comerț.
Este cel de-al doilea an în care AJOFM epuizează fondurile alocate de Minister pentru organizarea cursurilor de calificare. În această situație, Agenția de la Buzău a reușit să atragă bani de la structurile profesionale din alte județene, precum Teleorman sau Brașov.
Pentru perioada următoare, reprezentanții Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă și-au propus să organizeze cursuri de calificare pentru meseriile cele mai căutate pe piața muncii, la ora actuală.
Cursurile de calificare se vor organiza și pentru meseria de zidar.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ