ANGAJATORI MAI ATENTI

0
66

Amenzile pe care inspectorii ITM Buzau le impart celor care nu respecta normele de protectie a muncii i-au speriat si i-au facut mai constienti pe angajatori, de riscurile la care îsi expuneau salariatii. Acest lucru reiese si din controalele periodice efectuate de inspectorii muncii la societatile unde au fost semnalate in trecut, în mod frecvent, accidente de munca. Cei mai multi s-au conformat termenelor si masurilor impuse de reprezentantii ITM Buzău.

Inspectorii de muncă, prin controalele periodice pe care le efectueaza la nivelul societăților din judetul Buzau, încearca sa îi facă pe angajatori sa constientizeze riscurile și implicit să îi îndrume, tocmai pentru evitarea producerii unor accidente de munca si chiar pentru a ii invata cum sa-si protejeze si mai bine salariatii. Concluzia reprezentantilor ITM Buzau a fost aceea că cei mai multi dintre patroni au devenit mult mai atenti in ceea ce priveste protectia propriilor angajati.

Pana la sfârsitul acestui an, reprezentantii ITM Buzau desfasoara o actiune prin care sunt verificate societatile la care au fost semnalate accidente de munca sau la care nu s-au respectat anumite norme si termene ce le-au fost impuse.

Amenzile pentru nerespectarea normelor de protectie a muncii de către patron, nu sunt de neglijat. Cea mai mare amendă este cea pentru nepurtarea echipamentului de protectie, care este cuprinsa intre 5,000 – 10,000 de lei, cu posibilitatea angajatorului de a achita jumătate din suma în minimum 48 de ore. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ