ANGAJATORI MULȚI, OFERTE PE MĂSURĂ

0
106

Val de someri, absolventi de liceu și de facultate la Bursa locurilor de muncă organizată astăzi, la Colegiul Agricol. Mai multe de 70 de angajatori pun la bătaie peste 790 de locuri de muncă. Doar 27 dintre acestea sunt oferite absolvenților de studii superioare. Lipsa acută a forței de muncă se resimte în toate zonele țării, dacă ținem cont de faptul că astăzi, au fost prezente firme din București și Urlați venite pentru a recruta viitori angajați, din rândul buzoienilor.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău a organizat astăzi Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți. Aceasta este a treia bursă la nivel național organizată pentru tinerii promoția 2017, iar la Buzău este al 6 –lea eveniment de acest gen. La bursa de astăzi au fost prezenți 71 de angajatori ofertând 796 de locuri de muncă, dintre care doar 27 sunt pentru studii superioare. Pentru această ediție, AJOFM Buzău anunță câteva noutăți.

O altă noutate o reprezintă prezența, pentru prima dată, a 5 societăți buzoiene care nu s-au mai confruntat până acum cu lipsa de angajați. Înainte ca ușile sălii, în care s-a organizat această bursă, să fie deschise conducerea instituției i-a sfătuit pe patroni să angajeze tineri și nu mai, tocmai pentru a beneficia de ajutorul de stat pe care-l primesc, în urma unui program special creat în acest sens.

În acest moment, la Buzău ne confruntăm cu o acută lipsă de forță de muncă. Din păcate, acest fenomen este întâlnit în foarte multe zone din țară. Multe companii recurg la relocări de forță de muncă dintr-o zonă într-alta a țării. O știu cel mai bine și angajatorii unor societăți din București și din Prahova prezenți astăzi, la bursa locurilor de munca.

Așadar ofertele angajatorilor sunt variate, stimulentele financiare sunt tentante, iar tinerii au avut de unde alege. Aceștia s-au arătat interesați să-și găsească un loc de muncă și au trecut pe la aproape toți angajatorii, pentru a afla ofertele de muncă ale acestora.

Potrivit datelor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău la bursa locurilor de muncă s-au prezentat peste 1000 de persoane, dintre care 386 absolvenți de liceu promoția 2017. Aproape 60 de persoane s-au înscris la cursuri de formare profesională sau de calificare, iar alți aproape 590 de șomeri au fost selectați pentru interviu.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ