ANIMALE ARSE ÎN INCENDIU

0
712

Peste 350 de oi, vaci și porci au ars de vii la o fermă cuprinsă de flăcări, din comuna Lopătari. Intervenția a fost una dintre cele mai ample ale pompierilor buzoieni, din ultima perioadă. Aceștia au avut de stins peste 80 de incendii de vegetație uscată în doar trei zile.
Pompierii buzoieni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinţă şi un adăpost animale din localitatea Jariştea, comuna Lopătari. La faţa locului au fost dislocate două autospeciale de stingere, o autospecială de transport şi o autoşenilată. Autospecialele au ajuns la circa 3 kilometri de zona de manifestare a incendiului, deplasarea făcându-se de acolo pe jos. În urma incendiului, peste 350 de animale și-au pierdut viața, pompierii reușind să salveze 100 de oi.
După această intervenție, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație izbucnit într-o pădure din Nehoiu. La fața locului au acționat peste 30 de pompieri, cărora li s-au alăturat 15 jandarmi și 20 de voluntari
Intervenţia s-a dovedit a fi una extrem de dificilă, flăcările propagându-se cu repeziciune din cauza vântului puternic. Pe lângă această intervenție, pompierii au avut de lichidat peste 70 de incendii de vegetație uscată, în doar trei zile.
Pompierii fac apel către oameni să dea dovadă de responsabilitate, să îndemne pe cei care incendiază terenurile să renunțe la astfel de acțiuni, să anunţe de îndată la numărul unic de urgenţă 112 orice început de incendiu şi să acorde sprijin autorităţiilor locale şi pompierilor în stingerea incendiilor de vegetaţie uscată sau la fond forestier.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ