ANSAMBLURI DIN 7 ȚĂRI, LA BUZĂU

0
124

Festivalul Internaţional de Folclor „Plaiurile Mioriţei” a adus, anul acesta, la Buzău, ansambluri de dansatori din şapte ţări din Europa, inclusiv România. Ediţia a şasea a debutat joi, cu prezentarea oficială a tuturor dansatorilor. Evenimentul se va încheia duminică seara, când este programată festivitatea de premiere.
Pentru trofeul de la Buzău se vor lupta ansamblurile folclorice din Albania, Franţa, Italia, Muntenegru, Spania, Polonia şi România. România este reprezentată de ansamblurile folclorice ”Plaiurile Mioriţei” şi ”Hora Vasluiului”. Evenimentul este organizat în perioada 25-28 iulie, de Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, în colaborare cu Consiliul Judeţean. Deschiderea a avut loc joi, când la sediul Consiliului Județean au venit reprezentanții tuturor ansamblurilor participante.
Evenimentul cuprinde și o paradă a tuturor ţărilor participante pe traseul Piaţa Daciei-Bulevardul N. Bălcescu-Parcul Crâng, apoi pe scena amplasată în zona obeliscului urcă fiecare din cele 8 ansambluri folclorice pentru un scurt program în afara concursului.
Vineri şi sâmbătă, de la ora 18.00 vor urca pe scena din Parcul Crâng ansamblurile folclorice ale tuturor ţărilor participante pentru a-şi prezenta programul artistic cu care intră în concurs, iar duminică de la ora 18.00 este programată festivitatea de premiere.

DENISA IRIMIA/ MIHAI VASILESCU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ