Anul incendiilor de pădure

0
9

Pagubele dezastrului de la Istrița nu au fost încă stabilite
Zeci de incendii de vegetație uscată au avut loc în județul Buzău în primăvara acestui an. O parte dintre ele s-au extins și au cuprins zone întregi din arealul ocoalelor silvice Cislău, Buzău, Pârscov și Râmnicu-Sărat.
Cel mai mare incendiu de pădure care a avut loc în România în acest an s-a produs pe Dealul Istrița din județul Buzău, a anunțat Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Nici până în momentul de față nu au putut fi stabilite pagubele.
Pentru stingerea incendiului din luna martie au intervenit sute de pompieri din mai multe județe, numeroși voluntari precum și aeronave ale Ministerului Apărării Naționale.
Imaginile surprise din dronă, după incendiile puternice care s-au manifestat zile în șir până când au fost stinse sunt dramatice.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va întreprinde toate măsurile pentru recuperarea pagubelor produse de aceste incendii, precum și costurile regenerării pădurilor afectate. Pădurea de pe dealul Istrița ar urma să fie replantată. Totodată, comisarii Gărzii de Mediu Buzău au sesizat procurorii cu privire la incendiile devastatoare produse pe raza județului. Potrivit autorităților, în urma acestora au fost afectate habitatele naturale ale unor specii de mamifere și insecte protejate din Situ NATURA 2000 și zone importante de teren din aria Vulcanilor Noroioși.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ