Apa de ploaie costă cît apa uzată! Taxa pe apa meteorică va fi redusă cu cel puțin 50%

0
55

Reducerea taxei pe apa meteorică a fost una din hotărîrile care au dat naștere unor tensiuni între Primăria Buzău și Compania de Apă. Conducerile celor două entități își arogă dreptul la decizie iar din conflict de pierdut au, așa cum se întîmplă de fiecare dată, cetățenii. Primarul Constantin Toma a declarat în nenumărate rînduri că apa de ploaie este plătită în mod eronat de buzoieni. Operatorul de apă a răspuns de fiecare dată că taxa este reglementată dar primăria a continuat, precizînd prin factorii de decizie, că și așa prețul este mult prea mare. Pentru a face lumină în ecuația apei meteorice, primarul Constantin Toma a solicitat o expertiză a costului din care a reieșit că într-adevăr nivelul taxei pe care clienții Companiei de Apă o plătesc, este mult prea ridicat. Prin urmare se impune în mod urgent o reducere cu cel puțin 50%.
Primarul orașului a explicat că în prezent Compania de Apă încasează taxa pe apa de ploaie la nivelul prețului apei uzate. Mai precis, costurile de epurare a apei meteorice sunt mai reduse decît cele pentru apele uzate dar cu toate acestea prețurile celor două componente sunt similare.
Reprezentanții Companiei de Apă Buzău nu au dorit să comenteze pe marginea subiectului. O reacție oficială va veni atunci cînd municipalitatea va prezenta studiul din care a reieșit că taxa pe apa meteorică trebuie redusă cel puțin la jumătate.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ