APA METEORICĂ REVINE PE FACTURI

1
214

Apa de ploaie ar putea fi din nou facturată pentru buzoieni și râmniceni. Consiliile municipale din Buzău și Râmnicu Sărat trebuie să adopte noi hotărâri legate de reintroducerea costului pentru apa de ploaie. Dacă aleșii nu vor adopta astfel de decizii, din luna decembrie, costul apei meteorice se va regăsi pe facturile abonaților.
În urmă cu aproape un an, autoritățile au reușit să se pună de acord și au eliminat din facturile buzoienilor și ale râmnicenilor costurile legate de apa meteorică. Între timp, legea a suferit noi modificări, prin care obligă toţi abonaţii, persoane fizice şi juridice, să plătească taxa de colectare în sistemul public de canalizare a apei pluviale. O hotărâre în acest sens a fost luată în şedinţa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008. Acum Consiliile Locale din Buzău și Râmnicu Sărat trebuie să adopte noi hotărâri prin care apa meteorică să fie facturată și plătită de către buzoieni și râmniceni.
În urmă cu un an, consiliile municipale Buzău şi Râmnicu Sărat au decis eliminarea taxei pentru apa meteorică din facturile emise de Compania de Apă.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua! De ce nu faceti plangere la Ministerul Mediului, la comisia din Parlament, din ce am citit s-ar fi dat o lege, dar numai ptr judetul Buzau??? ! Mi se pare o nebunie sa platesti taxa pe apa de ploaie! Ceva de necrezut!De ce sa platiti ???! Dar primariile din toate orasele au facut ceva ptr modernizarea canalizarilor??! Au ramas cu cele mostenite. S-au trezit cand au refulat, ce fac ?????! Si acum ce pot sa fac??! Dau vina pe conditiile meteo! Au taiat padurile, alunecari de teren, fara perdele forestiere in jurul comunelor. Nu existau liziere de pomi fructiferi si vita de vie in jurul comunelor,Le-au taiat si Pa. De plantat la loc nimeni, macar bietul salcam puteau sa-l puna pe post de liziera. Aseara am vazut la B1 tv, habar nu aveam de o astfel de taxa!

    O zi buna!

LĂSAȚI UN MESAJ