Apa potabilă mai scumpă din 2023

0
39

“După anul 2025 putem discuta despre o reducere a tarifelor…”
Compania de Apă S.A. Buzău implementează “Proiectul Regional de Dezvoltare a infrastructurii de Apă și Apă Uzată din județul Buzău- în perioada 2014-2020”, care are o valoare de peste 350 milioane euro și este cofinanțat de Uniunea Europeană, Guvernul României, Autorități Locale și Compania de Apă. Pentru susținerea contribuției proprii a Companiei de Apă, Asociația de Dezvoltare Intercomunitara Buzău 2008 și toate Consiliile Locale implicate au aprobat o strategie de tarifare care prevede ajustarea graduală a prețului apei potabile și a tarifului de canalizare-epurare pentru perioada 2020-2025. În acest context, Compania de Apă S.A. Buzău propune ca începând cu data de 1 ianuarie 2023 să crească prețul apei potabile cu 9,00% .
Buzoienii însă consideră că prețul deja este mult prea ridicat.
Reprezentanții Companiei spun că o reducere a tarifelor ar putea fi posibilă abia după anul 2025, după implementarea proiectului.
Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată are drept scop îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare în 23 de unități administrativ teritoriale din județul Buzău.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ