Apă ruginită la robinete

0
39

Apă murdară, imposibil de consumat. Asta au primit buzoienii la robinete înainte de Paște. În Sâmbăta Mare, sute de abonați ai Companiei de Apă nu au avut cu ce să gătească sau cu ce să facă baie pentru că apa de la robinete a fost ruginie. Rețeaua de alimentare cu apă nu a făcut față consumului ridicat din perioada sărbătorilor, iar apa care a curs la robinete a fost plină de impurități.
An de an, în preajma Sărbătorilor, sute de buzoieni, abonați ai Companiei de Apă s-au obișnuit ca apa care le curge la robinete să fie neagră. Consumul ridicat din aceeste perioade conduce la o scădere a calității apei potabile. Așa s-a întâmplat și înainte de Paște, când pregătirile erau în toi. Mulți buzoieni nu au avut cu ce găti sau cu ce face baie pentru că apa avea culoarea neagră. Așa că nu le-a rămas altceva decât să sune la dispeceratul Companiei de Apă și să ceară explicații.
Problema apei potabile care ajunge la consumatori plină de impurităţi şi uneori chiar cu noroi este mai veche, însă oficialii Companiei de Apă susţin că aceste probleme vor deveni din ce în ce mai rare după ce mai multe țevi vechi vor fi schimbate. Deocamdată singura veste bună este că locatarii care au reclamat calitatea apei vor avea săderi la facturi.
Oficialii Companiei de Apă Buzău speră ca pe viitor aceste probleme să dispară. Şi asta pentru că urmează să investească în achiziţia unor echipamente de filtrare a apei.

DENISA IRIMIA/ ANDREI METELEANU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ