APARATURĂ MEDICALĂ, DIN BANII OBŢINUŢI PE TEREN

0
60

Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a fost majorat cu banii încasați de Consiliul Județean din vânzarea terenului pe care este construit Centrul de Dializă.
Suma va fi folosită pentru achiziția de aparatură medicală.
Consiliului Județean, a aprobat în şedinţa ordinară de joi un proiect de hotărâre cu privire la o nouă rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Este vorba de o rectificare pozitivă, unitatea medicală primind o importantă sumă de bani pentru dotarea cu aparatură a diferitelor secții. Suma provine din vânzarea terenului pe care funcționează din 2013 Centrul de Nefrologie și Dializă. Terenul a fost vândut recent societății Sigma Premium S.A, care administrează centrul privat din august 2015 și care deținea drept de concesiune pentru o perioadă lungă de timp.
Prima secţie care va beneficia de investiţii din banii obţinuţi din vânzarea tzerenului va fi ce ade Oftalmologie.
Vânzarea a fost aprobată, iar banii au fost primiți de Consiliul Județean de la firma care deţine centrul de Dializă. Formalitățile pentru realizarea tranzacției s-au încheiat recent, Consiliul Județean primind 232.736 de euro pe terenul în suprafață de 2.078 de metri pătrați pe care este construit centrul de dializă. Pentru ca SJU Buzău să poată beneficia de această sumă, era nevoie de o rectificare bugetară, care a fost aprobată în ședința de săptămâna aceasta, bugetul unității medicale fiind suplimentat cu peste 1,1 milioane de lei, reprezentând banii încasați din vânzarea terenului.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ