Apel la calm în contextul tensiunilor din Ucraina

0
12

Buzoienii speră într-o detensionare a situației dintre Rusia și Ucraina
Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu a condamnat acțiunea militară a Federației Ruse în Ucraina și asigură cetățenii români de suport. Pe de altă parte, buzoienii care își aduc aminte de ocupația sovietică a României sunt îngrijorați de tensiunile dintre cele două state și speră într-o dezescaladare rapidă a conflictului.

FACEBOOK MARCEL CIOLACU
“Condamnăm cu fermitate atacul la adresa Ucrainei comis de Federația Rusă și ne exprimăm solidaritatea cu toți cetățenii din statul vecin. Această încălcare a dreptului internațional reprezintă un precedent periculos pentru comunitatea internațională și un risc pentru pacea de pe continentul nostru. România este pregătită să ofere asistență umanitară și să gestioneze această criză împreună cu aliații noștri din NATO și Uniunea Europeană. Am discutat cu reprezentanții Guvernului României pentru a ne asigura că cetățenii români și cei din comunitatea românească din Ucraina vor beneficia de tot suportul necesar”, a transmis Marcel Ciolacu, președintele PSD.
Un mesaj a transmis și deputatul liberal Gabriel Avramescu, preșdintele PNL Buzău:

GABRIEL AVRAMESCU FACEBOOK
“Trăim timpuri pe care nu ni le-am fi imaginat, pentru că nu le-am fi crezut posibile atât de aproape de granița României. Condamn invadarea teritoriului Ucrainei de către Federația Rusă, un act ilegal de agresiune, care încalcă toate principiile dreptului internațional consacrate de carta ONU și care pune viața ucrainenilor în pericol. Niciodată războiul nu poate rezolva problemele dintre națiuni. Calea diplomatică este unica soluție care nu va aduce suferință oamenilor”.
Buzoienii sunt îngrijorați de ceea ce se întâmplă în Ucraina și speră ca tensiunile să nu se extindă la nivelul unui război de durată. Efectele ar fi devastatoare atât din punct de vedere al pierderilor de vieți omenești cât și din punct de vedere economic.
Premierul României, Ionel Ciucă a transmis la rândul său un mesaj către români în contextul tensiunilor din Ucraina:

NICOLAE IONEL CIUCĂ
“Guvernul României își exprimă solidaritatea cu Guvernul Ucrainei. Fac apel la calm! România și cetățenii români beneficiază de garanțiile de securitate ale NATO și de întreaga solidaritate aliată”.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ