APIA, AJUTOR COVID-19 PENTRUFERMIERI

0
101

Fermierii buzoieni au primit de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Buzău în cadrul schemei covid 19, cadrul Măsuri 21, peste 20 milioane lei. Crescătorii de crescătorii de bovine, ovine sau caprine și cultivatorii de legume, fructe și cartofi au primit spijin pentru a-i ajuta la diminuarea pierderilor cauzate de pandemia de coronavirus. Ajutorul va fi acordat și în anul 2021.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a plățit peste 20 milioane de lei pentru cererile depuse de fermieri în cadrul Măsurii 21 din Programul Național de Dezvoltare Rurală. Acesta constă într-un sprijin temporar acordat fermierilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID.
Pentru fermierii dun Buzău ajutorul a fost de un real folos. Fermierul Donă Valentin, din Țintești care deține în jur de 50 de vaci de carne susține că banii veniți în cont , vor fi folosiți pentru a investi în continuare în ferma sa.
Începând cu 14 octombrie 2020 şi până în prezent, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a plătit 5 scheme noi de sprijin destinate susţinerii fermierilor în contextul pandemiei de COVID-19, având ca sursă de finanţare atât bugetul naţional, cât şi fondurile europene.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ