APOSTU ÎI IA APĂRAREA URSULUI! „Uciderea nu este o soluție”

0
141

Viceprimarul Ionuț Apostu, a luat poziție în cazul ursului împușcat la Sibiu. Fost director al Agenției pentru Protecția Mediului Buzău, Apostu i-a trimis o scrisoare deschisă președintelui României.
“Am spus în mod repetat că nu avem proceduri, că instituțiile abilitate nu au dotări. La nivelul județului Buzău nu avem o armă standard pentru tranchilizare. Amintesc cazul ursului aflat în gospodăria unei sătence din zona Gura Teghii când am chestionat în miez de noapte oficiali ai MAI.Unii au opinat că ar fi cazul să fie scos un Kalașnikov și ursul să fie mitraliat imediat”.
Județul Buzău s-a confruntat de-a lungul timpului cu numeroase cazuri în care animelele sălbatice au devastat gospodăriile oamenilor în căutare de hrană Că nu există dotări și proceduri o recunosc și actualii reprezentanți ai APM Buzău.
Viceprimarul Ionuț Apostu amintește și de cazul ursului prins într-un laț la Lopătari.
“Vă aduc aminte și de ursul prins în laț în cireș mediatizat de toate televiziunile. Autoritățile se aflau în imposibilitatea de tranchilizare a acestuia pentru că nu aveam dotările necesare. Poliția, Jandarmeria, DSV, ISU, AJVPS, etc. Nimeni nu avea dotarea necesară pentru tranchilizarea ursului! Vă imaginați așa ceva? Asta este realitatea crudă! Îmi imaginam că se va ajunge la CAZUL SIBIU mai devreme sau mai târziu, dar nimeni nu a vrut să ia o decizie. Ursul este o specie strict protejată, iar uciderea acestuia nu este o soluție! Domnilor, treziți-vă! Domnule președinte, luați măsuri, nu declarații de presă!”
În această seară la Sibiu mai multe sute de cetățeni vor participa la un miting de protest pentru uciderea ursului care s-a plimbat câteva ore prin oraș.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ