APROAPE 2 500 DE BUZOIENI, IZOLAŢI LA DOMICILIU

0
74

Numărul buzoienilor intraţi în carantină ori în izolare la domiciliu creşte de la o zi la alta. La începutul săptămânii, aproape 2 500 de persoane sunt izolate, iar 67 sunt cazate în centrul de carantină.

Luni, în județul Buzău se află în carantină 67 de persoane, iar pentru alte 2 428 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.
Autorităţile reamintesc buzoienilorcă că, în intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței, sau gospodăriei este permisă numai pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

După ora 22.00, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la solicitarea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere și actul de identitate, după caz.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ