APROAPE 3000 DE COPII, ÎNSCRIŞI LA CLASA PREGĂTITOARE

0
83

Emoții pentru părinții copiilor de 6 ani. Aceștia urmează să-i pregătească pe cei mici pentru prima zi de școală. Marți s-a încheiat prima etapă a înscrierilor pentu clasa pregătitoare. La Buzău, peste 2800 de copii vor intra, la toamnă, în învățământul primar şi dacă evoluţia situaţiei sanitare va permite, îşi vor ocupa locurile în bănci. Pentru a evita aglomerația, 109 dintre părinți au completat cererea de înscriere on-line. Sunt însă, și persoane care s-au prezentat la sediul unității de învățământ.
În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2020, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare .
Sunt și situații în care numărul de solicitări a fost mai mare decât locurile disponibile în clasă. Cele mai multe cereri de au fost pentru Colegiul Pedagogic Buzău și Școala Vasile Cristoforeanu din Râmnicu Sărat. În aceste situații s-a suplimentat numărul de locuri la clasă, unde a fost posibil, ori s-a suplimentat numărul claselor pentru elevii din învățământul primar. Conducrea Inspectoratului Şcolar dă asigurări că toți copiii înscriși în clasa pregătitoare vor putea începe în toamnă cursurile.
A doua etapă de completare si depunere a cererilor-tip de înscriere a început pe 21 iulie și se termină la sfârșitul lunii şi se adresează copiilor care nu au fost înscrişi, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ