APROAPE 560 DE ELEVI NU S-AU ÎNSCRIS LA BAC! Pot sustine examenul in sesiunea din august

0
82

Săptămâna aceasta s-a dat startul primei sesiuni a examenului de bacalaureat însă nu toți liceenii s-au înscris pentru a sustine examenul maturitătii. Fie pentru că au corigente, fie pentru că nu au fost suficient de bine pregătiti, aproape 560 de elevi din judetul Buzău au spus ,,pas,, sesiunii iunie-iulie. Nu este totul pierdut, acestia se pot inscrie la cea de-a doua sesiune, programata in perioada 21-31 august.
La nivelul județului Buzău, anul acesta sunt 3357 de elevi de clasa a XII-a care ar fi trebuit să susțină examenul de Bacalaureat. Conform responsabililor din Inspectoratul Școlar Judetean din promotia curentă s-au înscris doar 2798 de liceeni. Motivele sunt diverse dar cert este ca cei mai mulți nu s-au putut înscrie pentru ca au corigente la anumite materii. Mai exact, 559 de liceeni din judetul Buzau nu au fost interesati sa sustina examenul maturitatii in sesiunea iunie-iulie.
Elevii care nu s-au inscris in prima sesiunea , mai au o sansa. Se pot inscrie in perioada 11-14 iulie iar cei care trebuie sa sustina corigentele o pot face pe 27 iulie. Vor intra in focurile examenului de bacalaureat pe 21 august, alaturi de cei care nu au obtinut diploma de bac in prima sesiune iar pe 1 septembrie vor afla rezultatele.

Rep. Andrei Pitigoi

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ