APROAPE O SUTĂ DE PACIENŢI CU COVID 19, IZOLAŢI ACASĂ

0
19

Nu mai sunt locuri pentru pacienţii infectaţi cu Covid 19 în spitalele buzoiene. Aproape o sută de pacinenți confirmați pozitiv se află acasă, în izolare la domiciliu. Acaştia sunt asimptomatici sau prezintă simptome ușoare ale virusului.
Direcţia de Sănătate Publică anunţă că, în acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării pacienților infectaţi cu Covid 19 sunt ocupate. Din această cauză, un număr de 96 pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu. Aceştia sunt monitorizaţi de medicii de familie, iar dacă situaţia lor se agravează, autorităţile sanitare încearcă, în măsura în care este posibil, internarea în spital. O soluţie ar putea fi în viitorul apropiat, Spitalul CFR, care urmează să devină spital suport pentru Covid 19 şi să preia pacienţi confirmaţi.
În acest timp, în judeţ se înregistrează noi cazuri de coronavirus. Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 30 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2. Dintre aceștia 7 pacienți au fost testați și diagnosticați într-un laborator privat de analize. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 11 și 90 de ani. Numărul de persoane confirmate pozitiv cu Covid-19, în judeţul Buzău, de la începutul pandemiei a ajuns 1900, iar totalul deceselor a ajuns la59. Până în prezent, 1079 de buzoieni s-au vindecat.

Iuliana Sîrbescu /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ