ARMATA, SĂRBĂTORITĂ, ÎN CRÂNG

0
118

O săptămână întreagă dedicată sărbătoririi Zilei Armatei. Programul activităţilor adresate publicului a debutat duminică, în Parcul Crâng. Buzoienii au fost întâmpinaţi de militari cu expoziţii de tehnică şi armament, o paradă a costumelor de epocă, precum şi un bogat program artistic.
Atmosferă de sărbătoare, pe aleile Crângului. A răsunat muzica de fanfară, în timp ce tinere domnişoare, însoţite de ofiţeri, purtând vestimentaţii din perioada interbelică, ieşiţi la promenadă, au atras privirile tuturor celor din jur.
S-a întâmplat duminică, atunci când, militarii din Garnizoana Buzău a dat startul programului de manifestări publice organizate pentru a sărbători Ziua Armatei. După ce săptămâna trecută, s-au desfășurat activități în cadrul programului „Armata în școli”, în perioada 20-25 octombrie, Divizia 2 Infanterie „Getica”, în colaborare cu Primăria municipiului Buzău, Consiliul județean și Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” organizează o serie de manifestări dedicate publicului larg. Astfel, duminică, în Parcul Crâng, militarii şi-au dat întâlnire cu și buzoienii. Pe aleile parcului a fost amenajată o expoziție cu tehnică militară. Vizutatorii au fost invitaţi şi la o expoziție de carte a Editurii militare. Prezentarea ofertei educaționale a Ministerului Apărării Naționale, a fost realizată de elevi şi studenţi ai instiuţiilor militare de învământ, care le-au arătat tinerilor cât de intersantă este cariera armelor. Cei mai mici vizitatori au avut chiar posibilitatea să încerce armele cu care sunt echipaţi militarii.
O paradă a costumelor militare și civile de epocă, precum și un program artistic elaborat au completat atmosfera de săbătoare din Crâng.
Alături de tancuri şi transportoare blindate, aviatorii de la Baza Aeriană Boboc au expus şi o machetă, în mărime naturală a avionului Vlaicu II.
În tot acest timp, muzica militară a întreținut atmosfera cu un repertoriu bogat, un program artistic de promenadă alcătuit din marșuri, polci, valsuri, piese din folclorul național și muzică de big-band.
În zilele următoare, militarii îi aşteaptă pe buzoieni să le fie alături în cadrul celorlalte manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Armatei. Vor fi concerte zilnice ale muzicilor militare în perioada 21-24 octombrie, precum și festivități organizate în data de 25 octombrie, inclusiv o retragere cu torţe.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ