Arme de contrabandă, descoperite la percheziţii

0
80

Poliţiştii buzoieni au descoperit un adevărat arsenal de arme şi muniţii în urma unor percheziţii desfăşurate în Ialomiţa şi Braşov. Armamentul îi aparţinea unui braşovean, care cumpărase arme de la un tânăr buzoian. Cei doi au fost reţinuţi şi sunt acuzaţi de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au efectuat trei percheziții domiciliare, în județele Braşov şi Ialomiţa, la persoane bănuite de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Vizaţi au fost doi bărbați. Este vorba despre un buzoian de 20 de ani care locuieşte în judeţul Ialomiţa şi un braşovean de 48 de ani. La percheziţiile de la Braşov, polițiștii au descoperit mai multe puşti şi pistoale letale, cu glonţ, arme cu aer comprimat şi o mare cantitate de muniţie. Întregul aresenal a fost ridicat şi adus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, unde au loc cercetările.
Din cercetări a reieșit că, de la începutul anului 2019, bărbatul din Brașov ar fi achiziţionat arme de la bărbatul din Buzău, dispozitive ce ar fi fost introduse în România, fără drept, de către cel din urmă. În urma administrării probatoriului, cele două persoane au fost reținute, iar tânărul buzoian a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ