Armonie de la primărie! Piste de biciclete și trotuare noi pentru buzoieni

0
67

Pe lîngă reabilitarea drumurilor din oraș, Primăria Municipiului Buzău își propune amenajarea unor piste de biciclete. Dacă autoritățile locale promiteau un sistem care să facă legătura între parcurile din municipiu, de această dată primarul Constantin Toma anunță că traseele vor cuprinde mult mai multe zone. Investițiile ar urma să fie finanțate din fonduri europene.
Un sistem de transport în acord cu normele europene nu poate fi implementat fără amenajarea unor piste de biciclete. Primăria Municipiului Buzău își propune reabilitarea unui număr impresionant de străzi, din fonduri externe iar proiectul presupune și amenajarea unor trasee speciale pentru biciclete.
Autoritățile locale au prevăzut în primă fază crearea unui sistem care să facă legătura între parcurile mari din municipiul Buzău. În acest fel bicicliștii au posibilitatea de a se plimba în siguranță între cele trei zone. Mai nou primăria își dorește extinderea pistelor și către zonele economice.
Primarul Constantin Toma a mai declarat că pînă la finalul anului speră că va putea să ducă la bun sfîrșit proiectele pe care și le-a propus pentru 2017 deși organizarea licitațiilor și termenele de așteptare sunt uneori mult prea lungi.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ