ARTĂ PRINTRE BLOCURI , LA BUZĂU

0
127

Vineri, a avut loc vernisajul evenimentului cultural „Arta printre blocuri”. Evenimentul de creație contemporană a fost organizat de Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” și a ajuns la cea de-a cincea ediție.
De-a lungul edițiilor precedente, inițiatorul evenimentului, Ștefan Daniel Lăzărescu a făcut în așa fel încât, lucrările de artă contemporană să fie expuse în locuri, care mai de care mai inedite, cum ar fi Parcul Crâng sau acoperișul centrului comercial Winmark. La ediția cu numărul cinci, locul în care s-a desfășurat vernisajul a fost La Felinare, în spatele Casei de Cultură a Sindicatelor. În acest an, evenimentul a reunit mai multe nume, atât ale artiștilor buzoieni Ștefan Daniel Lăzărescu, Florin Menzopol, Ciprian Dumitrache, Daniela Toader, Ștefan Friguraș și Alexandra Murgoci, cât și din Focșani – Rodica Gherghinoiu, Galați – Tudor Șerban și Monica Turcu și București – Cătălin Tzetze Rădulescu.
Pe lângă culoarea adusă de expunerea lucrărilor de artă contemporană, programul evenimentului „Arta printre blocuri” a inclus și proiecție de film, dar și un concert susținut de J’Z Spot.
J’Z Spot a fost fondat în 2018 de către Cătălin Tzetze Rădulescu și este un laborator muzical alternativ de reevaluare a instrumentelor arhaice prin expresia mijloacelor electronice actuale. Acesta a îmbinat contemporanul cu tradiționalul, iar tulnicul, tilincul, frunza, solzul de pește, drâmbul, darabana, kalimba, fierăstrăul sau lingurile și furtunul de la aspirator au devenit principalele vedete ale scenei.
Evenimentul și-a propus să aducă arta contemporană mai aproape de publicul buzoian, să-l facă să interacționeze cu ușurință cu noile mijloace de exprimare artistică, dar și să pună în evidență evenimentele culturale ce se desfășoară la noi în județ.Pe lângă acestea, inițiatorul proiectului, invită artiștii, fie că sunt consacrați sau încă studenți, să participe la edițiile viitoare.

Andreea Zaleschi/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ