ASFALTARE PROVIZORIE, PE ALEEA SPORTURILOR

0
80

Asfaltarea Aleii Sporturilor şi a străzilor adiacente, anunţată de Primărie ca prioritate după finalizarea lucrărilor de reabilitare de pe Calea Eroilor, va fi limitată la turnarea unui strat subţire de uzură. O reabilitare totală a zonei, aşa cum intenţionau autorităţile municipiului, nu va putea fi realizată, deocamdată din cauza unui proiect de infrastructură la reţeaua de apă şi canalizare.
Aleea Sporturilor este o stradă ce ridică mari probleme din punct de vedere al traficului, după cum recunosc şi autorităţile municipiului. Stratul de asfalt este extrem de deteriorat, iar şoferii sunt nevoiţi să facă slalom printre gropile adânci formate de-a lungul timpului. De aceea artera necesită reparaţii urgente. Asfaltările se vor face, spun reprezentanţii municipalităţii, însă lucrări ample de reabilitare a zonei nu sunt posibile prea curând. De vină ar fi un proiect al Companiei de Apă de înlocuire a reţelelor, pe ambele părţi ale străzii. Acesta nu va putea fi, însă, implementat decât peste doi ani.
Fiind vorba despre un proiect european, cu termene clare, lucrările la infrastructura de apă şi canalizare nu pot fi grăbite. După derularea investiţiei de către Compania de Apă, Aleea Sporturilor va fi complet refăcută, cu tot cu trotuare, iar cablurile electrice vor fi îngropate, după modelul Căii Eroilor.
În ceea ce priveşte reparaţiile începute săptămâna aceasta, ce presupun doar frezarea asfaltului pe anumite porţiuni şi turnarea unui strat de uzură, lucrările vor dura aproximativ o lună.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ