Asfaltări nocturne în oraș

0
60

Pentru confortul buzoienilor, campania de asfaltare a centrului orasului si străzilor adiacente se desfăsoră noaptea. Aseară, aproape de miezul noptii, asfaltările au continuat pe străzile Ana Ipătescu si Tudor Vladimirescu. În doar câteva zeci de minute drumarii au reusit să întindă jumătate de covor asfaltic pe una dintre străzi iar ritmul a fost sustinut pe toată durata noptii.

Centrul oraşului Buzău se transformă pe zi ce trece. Schimbarea la faţă are loc pe timpul nopţii atunci cînd muncitorii îşi alimentează utilajele şi ocupă străzile pentru a le acoperi cu covoare proaspete de asfalt. Campania de asflatări nocturne a continuat aseară, după miezul nopţii, pe străzile Ana Ipătescu şi Tudor Vladimirescu. După ce a trecut şi ultima maşină prin zonă, drumarii şi-au amenajat şantierul şi au trecut la lucru. Prima maşină încărcată s-a oprit pe strada Ana Ipătescu. A fost aşteptată cu nerăbdare de drumari pentru că noaptea-i scurtă iar buzoienii merg la serviciu dis de dimineaţă. Pentru a nu încurca circulaţia Primăria Buzău a luat decizia ca lucrările de modernizare să aibă loc pe timp de noapte.

Pe timp de noapte turnarea asfaltului se face cu uşurinţă. Utilajele nu încurcă circulaţia, iar căldura degajată de asfaltul proaspăt încins este suportabilă în contextul în care la miezul nopţii temperatura coboară la 14 – 15 grade Celsius.

Lucrările de reabilitare a drumurilor în zona centrală vor continua, anunţă autorităţile locale.

Aseară s-a ivit şi o problemă. Staţia de asfalt s-a stricat iar muncitorii au fost nevoiti să aştepte pînă cînd a fost reparată. Primarul Constantin Toma a declarat astăzi, că se fac eforturi pentru achiziţionarea unor utilaje noi astfel încît lucrările să nu fie întîrziate iar calitatea lor să se ridice la nivelul aşteptărilor.

La sfîrşitul lunii trecute Primăria Buzău a anunţat demararea unei campanii de asfaltare în centrul oraşului care cuprinde 11 străzi. Pentru a se evita producerea unor blocaje rutiere lucrările sunt executate noaptea sau acolo unde continuă şi pe timpul zilei traficul a fost deviat. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ