ASIMPTOMATICII VOR FI TRATAȚI LA DOMICILIU

0
17

Începând de vineri medicii de familie vor trata și monitoriza pacienții asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, care sunt depistați pozitiv la testele Covid 19. Potrivit Ministerului Sănătății, aceștia vor fi monitorizați și trataţi la domiciliu. Medicii de familie care vor lucra cu acest tip de pacienți, vor fi plătiţi suplimentar printr-un contract încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate si Direcția de Sănătate Publică .
La nivelul județului Buzău, în ultima săptămână, aproape 200 de persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, în urma testului PCR, iar situaţia la nivel naţional este şi mai gravă. În acest context, o soluție găsită de autorităţi, este tratarea pacienților asimptomatici sau cu simptome ușoare de către medicii de familie. Aceștia vor fi plătiți în plus pentru astfel de servicii și vor primi și bani pentru a-și putea asigura echipamentele de protecție . La rândul lor, reprezentanții medicilor de familie susțin că duc o lipsă acută de echipamente încă de la începutul pandemiei. Cu toate acestea activitatea în cabinete s-a desfășurat în condiții de siguranţă sanitară maximă.
Ordonanța de urgență va modifica legea privind carantinarea, care prevede că toate persoanele infectate trebuie să stea în spital 48 de ore.

Iuliana Sirbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ