ASISTAȚII SOCIALI CRESC RATA ȘOMAJULUI

0
21

Județul Buzău a încheiat ultima lună de vară cu o rată a șomajului în scădere cu două procente față de anul trecut. Sute de șomeri buzoieni și-au găsit locuri de muncă și au ieșit astfel din evidențele Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă. Însă șomajul se menține ridicat în județ pentru că în categoria șomerilor intră și asistații sociali. Buzăul are nu mai puțin de 11 mii de beneficiari ai venitului minim garantat.
Cu peste 700 de angajări, județul Buzău a încheiat ultima lună de vară cu o rată a șomajului tot în scădere. Față de anul trecut, diminuarea este de peste două procente. Chiar și așa, rata șomajului la nivelul județului depășește 7%. Din cei peste 12 mii de șomeri aflați în evidențele Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, doar o mie sunt persoane care au deținut anterior o slujbă și au fost disponibilizați, iar acum beneficiază de ajutor de șomaj. Restul de peste 11 mii sunt asistați sociali.
Potrivit oficialilor Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, în ultima lună de vară, peste 700 de persoane și-au găsit un loc de muncă. Cele mai multe persoane active lucrează în municipiul Buzău, unde de altfel se înregistrează și cea mai mică rată a șomajului.
Numărul asistaților sociali a început să cunoscă mici scăderi după ce aceștia au refuzat fie locuri de muncă, fie cursuri de calificare.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ