AŞTEPTARE LUNGĂ PENTRU PERMISUL DE CONDUCERE

0
226

Numărul de examinatori este insuficient faţă de volumul de solicitări
Criză de personal la Serviciul de Permise şi Înmatriculări. Prefectura, instituţie căreia i se subordonează serviciul, încearcă să suplimenteze posturile, prin detaşarea unor poliţişti din structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Prin detaşarea unor examinatori urmează să fie redus timpul de aşteptare pentru obţinerea permisului de conducere.
Pentru înmatricularea unui autovehicul, dar mai ales pentru obţinerea unui permis de conducere, buzoienii au nevoie de multă răbdare. Personalul insuficient este principala cauză identificată de conducerea Prefecturii pentru situaţia actuală, în care candidaţii la statutul de conducător auto sunt nevoiţi să aştepte perioade inadmisibil de lungi.
Cu numărul actual de examinatori serviciul Permise nu face solicitărilor, motiv pentru care conducerea Prefecturii încearcă să detaşeze personal de la Inspectoratul de Poliţie.
În fiecare lună, situaţia va fi evaluată de responsabilii din Prefectură, obiectivul fiind ca, după o jumătate de an, timpul de aşteptare să se reducă cu 25 %.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ