AŞTEPTĂRI PREA OPTIMISTE

0
27

Estimările optimiste privind participarea la referendumul pentru redefinirea familiei, ale preşedintelui Consiliului Judeţean au fost contrazise de rezultatele finale. Şi liderul PSD Buzău era convins, cu câteva ore înainte de închiderea urnelor, că pragul de 30 la sută va fi atins. Atât la Buzău cât şi la nivel naţional prezenţa la vor a fost foarte scăzută, iar referendumul nu a fost validat.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu a avut, parţial, dreptate atunci când a apreciat, în prima zi de votare, că Buzăul va înregistra o prezenţă la referendum peste procentul naţional şi pragul necesar validării va fi atins. La finalul procesului de votare, cifrele l-au contrazis, pentru că participarea la consultarea populară, atât la nivel naţional, cât şi în judeţ, a fost mult mai scăzută decât estima el, chiar dacă Buzăul a înregistrat un scor peste cel naţional. Petre Emanoil Neagu a votat sâmbătă dimineaţă la secţia de votare de la Liceul Pedagogic. După ce a ieşit de la urne, şeful Consiliului Judeţean a declarat că a venit cu gândul la păstrarea tradiţiilor.
Preşedintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu a votat duminică dimineaţă la secţia de la Şcoala „Dionisie Romano” din municipiul Buzău. El a spus că a venit să-şi exercite un drept cetăţenesc, nu pentru a vota împotriva unei minorităţi.
În ceea ce priveşte prezenţa la vot, liderul social-democraţilor buzoieni era optimist, duminică, şi aprecia că va fi atins pragul de 30 la sută pentru validarea referendumului.
Referendumul pentru modificarea Constituţiei nu a îndeplinit condiţiile de validare. Prezenţa la urne, după două zile de votare, a fost de doar 20,42 %, la nivel naţional.

Laurenţiu Marinov/Mihai Vasilescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ