Atenție! Hoții sunt creativi

0
53

Inspectoratul Judetean de Politie Buzău a dat startul unei noi campanii de prevenire a furturilor pe fondul unor situatii care au tras deja semnalul de alarmă. Mai multi buzoieni au fost victimele spărgătorilor de locuinte si a hotilor din autoturisme motiv pentru care în perioada următoare autoritătile vor desfăsura o amplă campanie de informare concomitent cu actiuni specifice de identificare a infractorilor.

“Hoții sunt creativi, fii preventiv!” este sloganul campaniei de prevenire organizată de Inspectoratul Județean de Poliție Buzău. Autoritățile încearcă prin acest demers conștientizarea pericolului la care se expun buzoienii atunci cînd nu iau minimele măsuri de siguranță in privinta locuinței și a autoturismelor.

Campania de informare a Poliției va fi organizată pe o perioadă mai lungă de timp și va fi susținută de acțiuni speciale de prindere a infractorilor. Totodată demersul a fost fundamentat şi de rezultatele unui sondaj de opinie realizat de  Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii în care se evidenţiază faptul că prevenirea furturilor din locuinţe este un subiect de interes pentru populaţie.

La nivel național, în cursul anului 2016, numărul furturilor din locuinţe a scăzut cu aproximativ 11%, comparativ cu 2015. Campania de prevenire se va derula pe tot parcursul anului. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ