ATENȚIE LA ALIMENTAȚIE ȘI SPORT

0
62

În plină pandemie, obezitatea este unul din factorii majori de risc, în infecția cu coronavirus. Medicii care îngrijesc bolnavi de COVID 19, spun că că cei cu exces ponderal au o cantitate sporită de zahăr în sânge, iar aceasta permite o multiplicare accelerată în celule a virusului. Aproape jumătate dintre cei decedați, au kilograme în plus, față de greutatea normală. Chiar și tinerilor care au mai multe kilograme, plămânii și inima le cedează mai repede.
beta
Specialiștii susțin că un cântar ar trebui să fie în fiecare casă, mai ales în această perioadă, în care, frigiderul devine un bun prieten. Persoanele care au kilograme în plus, sunt mai predispuși la boli respiratorii. Riscul de creștere în greutate apare chiar și la persoanele cu greutate normală, care, până acum două luni aveau o viață activă. Grija zilei de mâine și sedentarismul sunt unelele din motive pentru creșterea în greutate, de asemenea lipsa produselor proaspete dăunează metabolismului. Se știe că alimentele bogate în grăsimi și zahăr pot provoca boli grave precum diabetul.
Pe lângă o alimentație corectă și un somn odihnitor trebuie să se dea o mare atenție şi exercițiilor fizice. Chiar dacă parcurile sunt închise, există instructorii de fitness care țin și antrenamente online, iar clienții pot face exercițiile în sufragerie. Dacă până acum aproape două luni, timpul era unul din motivele pentru care cei mai multi nu făceau sport, acum nu mai au nicio scuză.
Unul din trei români e supraponderal. Organizația Mondială a Sănătății spune că în lipsa unor măsuri drastice, în 2025, peste 50% din populația lumii va fi obeză. Așadar, atenția la alimentație și la kilogramele în plus, nu trebuie să fie un obiectiv pe termen lung, ci o urgență.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ