ATENȚIE LA DIABET! AFECTEAZĂ DEJA 29 DE MII DE BUZOIENI

0
96

În județul Buzău, sunt înregistrați peste 29 de mii de pacienți diagnosticați cu diabet zaharat. De vină sunt în primul rând alimentația haotică și stresul. Medicii specialiști sunt îngrijorați de faptul că diabetul afectează tot mai mulți tineri şi copii.
O creștere alarmantă a cazurilor de diabet s-a înregistrat în ultimii 10 ani. Medicii buzoieni ne sfătuiesc să fim mult mai atenți la conținutul alimentelor consumate. De asemenea au furnizat câteva sfaturi simple.
Astăzi, de Ziua Mondială a Diabetului, s-au efectuat teste gratuite pentru măsurarea glicemiei, a greutăţii şi a tensiunii arteriale. Scopul vizat a fost identificarea persoanelor care prezintă risc crescut de diabet. Tot în cadrul acestui eveniment, clădirea Palatului Comunal a fost luminată în albastru.
Diabetul este o boală cronică care apare atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină sau când organismul nu poate utiliza eficient insulina produsă. Diabetul poate afecta inima, vasele de sânge, ochii, rinichii și nervii.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ