ATENȚIE LA “GHIȚĂ”! Informare de la DSV înainte de Ignat

0
76

Direcția Sanitar Veterinară începe de luni controalele specifice sărbătorilor de Crăciun. Alături de alte cîteva instituții, inspectorii DSV Buzău vor verifica la sînge piețele, tîrgurile și supermarketurile în căutarea produselor neconforme. Cu precădere sunt vizate cărnurile de porc și scoase la vînzare de crescători.
Controalele nu exclud sută la sută riscul de îmbolnăvire. De aceea specialiștii le recomandă buzoienilor, care cumpără animale sacrificate în gospodării, să le verifice la unul din punctele amenajate la nivelul județului.
Buzoienii pot face testul de trichinella spirallis în Piața Centrală și în Piața Crîng din municipiul Buzău, dar și în piața din Rm. Sărat. În gospodării animalele se pot sacrifica tradițional, iar în abatoare doar prin asomare.
În jur de 2000 de porci vor fi sacrificați în acest an în gospodării. Animelele deja au apărut în târguri și oboare, dar mai nou și pe OLX. Micii crescători au ales vînzarea online, mai puțin costisitoare și departe de controlul autorităților.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ