ATENȚIE LA MASA DE PAȘTE!

0
44

Atenție la ce consumați în perioada sărbătorilor! Medicii ne atrag atenția asupra alimentelor și mai ales a cantităților de mâncăruri grase pe care obișnuim să le consumăm de Paște. Cele mai grave probleme le au, de regulă, cei care au ținut post și care, de sărbători, fac execes de carne, maioneză sau alcool.
Mâncatul în exces şi neglijent de sărbători poate duce, cel puţin, la probleme digestive. Medicii avertizează că este bine să nu subestimăm niciodată tentaţia deliciilor culinare tra¬diţionale ro¬mâneşti care nu lipsesc de pe masa de Paşti. Dacă sunt consumate în cantităţi mai mult decât suficiente, problemele nu întârzie să apară indiferent de vârstă. Din experienţa anilor precedenţi, medicii spun că, după perioada postului, după săr¬bătoarea Pascală, mulți buzoieni ajung la spital.
O altă problemă care dă bătăi de cap în perioada sărbătorilor este consumul exagerat de alcool. Mulți buzoieni care merg la slujba de Înviere uită motivul pentru care merg la biserică și consumă băuturi, apoi se iau la bătaie. Seara se încheie, de obicei, la camera de gardă.
De Sărbători nu lipsesc nici cazurile foarte grave. Intoleranţa digestivă este o problemă medie, dar unii ajung la urgenţe cu pancreatite, iar aceasta este o boală foarte gravă din care se poate chiar muri dacă nu se intervine la timp.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ