ATENȚIE LA SUCURILE ”NATURALE”!

0
82

Atenție la sucurile pe care le achiziționați din comerț și sunt numite naturale. Un studiu făcut de Colegiul Pacienților a scos la iveală faptul că, în realitate, aceste băuturi au un conținut ridicat de zahăr. Medicii atrag atenția că sucurile de acest fel ne pot dăuna sănătății și este indicat să ne preparăm în casă o băutură răcoritoare.

Buzăul este cunoscut pentru numărul foarte mare al bolnavilor de diabet. Aproape 30 de mii de pacienți se află în evidențele medicilor, unii dintre buzoieni fiind dependenți de insulină. Cauza care a condus la îmbolnăvire este alimentația, în ciuda faptului că unii dintre pacienți susțin că se hrănesc doar cu alimente naturale. Numai că, de multe ori, ceea ce achiziționăm din magazine nu este tocmai benefic sănătății, iar un exemplu în acest sens îl constituie sucurile naturale. Colegiul Pacienților a efectuat un studiu al sucurilor pe a căror etichetă este înscrisă denumirea de ,,natural”, iar analizele au arătat că, în realitate, acestea sunt pline de zahăr.

La acest studiu s-a avut în vedere analiza cantității de zahăr regasită în compoziția celor mai cunoscute băuturi răcoritoare existente în supermarket, informațiile fiind preluate de pe etichetele produselor și site-urile producătorilor. În medie sucurile ,,naturale” conțin 12.85g zaharuri/100ml, băuturile carbogazoase și necarbogazoase 12.6 g zaharuri/100ml, iar sucurile pentru copii 10.61 g zaharuri/100ml produs. Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul a cel mult 6 lingurițe (30g) de zahăr pe zi, pentru un adult și cel mult 3-4 lingurițe, pentru copii.

Consumul frecvent de alimente și băuturi  cu conținut ridicat de zahăr duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi riscul de apariție a bolilor cardiovasculare și obezitatea. Aceasta din urmă conduce la rândul său la alte afecțiuni cum ar fi hipertensiune arterială și diabet zaharat.

Cei mai afectați sunt copiii. O sticlă de suc le poate aduce o cantitate mult mai mare de zahăr decât cea necesară organismului micuților, ceea ce le poate afecta grav starea de sănătate.

Medicii ne recomandă ca atunci când dorim să consumăm sucuri naturale să ni le preparăm singuri în casă, prin stoarcerea fructelor. Ideal pentru sănătate este le consumăm cu pulpă, deoarece ne aduc un aport de vitamine.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ