Atenție, pericol de accidente!

0
7

Bulevardul Unirii, o capcană pentru pietoni
Bulevardul Unirii din municipiul Buzău s-a transformat într-o adevărată capcană pentru pietoni. Lucrările care se desfășoară la intersecția celei mai mari artere a orașului cu Bulevardul Nicolae Bălcescu generează un pericol rutier iminent. Scuarurile amenajate pe mijloc se suprapun cu trecerile de pietoni astfel încât buzoienii sunt nevoiți să se deplaseze pe partea carosabilă, fiind expuși riscului de a fii loviți de autoturisme. Pe cele două treceri care nici măcar nu mai sunt marcate, sute de pietoni se deplasează zilnic. Mai mult decât atât, nu există indicatoare sau amenajări rutiere care să delimiteze șoseaua de trecerile de pietoni, astfel încât participanții la trafic să se deplaseze în siguranță. Drept urmare, buzoienii sunt uluiți de pericol dar și de indiferența autorităților.
Și nu este singurul punct în care pietonii se pot accidenta. Puțin mai departe, la tecerea de pietoni din dreptul pieței centrale, buzoienii fac salturi peste pistele de biciclete care nu au fost încă amenajate, neexistând așa cum ar fi fost normal punți pentru traversare. Administrația locală ridică din umeri și promite că lucrurile se vor rezolva.
Inspectoratul Județean de Poliție Buzău informează că administrația locală a promis în cel mai scurt timp refacerea marcajelor rutiere la intersecția bulevardelor Unirii cu Bălcescu. Până atunci însă buzoienii trebuie să dea dovadă de mare grijă. În orice moment, un accident se poate întâmpla.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ