AU APĂRUT PRIMII BRAZI, ÎN PIAŢĂ

0
103

În Piața Centrală din Buzău au ajuns deja primii brazi românești. Buzoienii se orientează pentru a cumpăra un brad care să le împodobească , de sărbători, casele. Oferta este variată, iar prețurile sunt pentru toată lumea.
Cu două săptămâni înainte la Crăciun, în Piața Centrală din Buzău au fost puși în vânzare primii brazi. Iar accentul pică mai ales pe mirosul specific al brazilor românești, care nu lipsește din fiecare casă în această perioadă. Mai înalți, mai scunzi, cu cetina cât mai bogată sau mai rezistenți, oferta de brazi este variată, atât din punct de vedere al caracteristicilor, cât și al prețului. Cu cât sunt mai înalți și cu ramurile cât mai bogate, cu atât prețul va crește.
Pe lângă brazii românești, unii comercianți au ales să aducă brazi din import. Cu o coroană mai bogată, aceștia au o rezistență mai mare. Brazii din import sunt mai scumpi față de brazii din pepinierele de la noi, prețul lor începând de la 70 de lei și ajung până la 400 de lei, în funcție de înălțime.
Buzoienii deja s-au arătat interesați de brazii puși la vânzare și unii au și cumpărat deja pomul ce-l vor împodobi de sărbători. De asemenea, cumpărătorii se orientează în funcție de buget. Dacă unii aleg brazii românești, iar alții pe cei din import, sunt și clienți care caută ramuri sau coronițe de brad gata împodobite, buchete de brad și vâsc, diverse decorații din ramuri de brad, prețurile pornind de la 5 lei și putând ajunge în jurul sumei de 30 de lei, în funcție de preferințele cumpărătorilor în ceea ce privește ornamentele adăugate.
Pe lângă brazii românești sau cei din import, sunt persoane care aleg brazii artificiali sau pe aceia care pot fi replantați. Ca în fiecare an, prețurile de vânzare pentru pomii destinați sărbătorilor de iarnă variază în funcție de înălțime și categoria din care fac parte.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ