Au dat prima probă scrisă la Bacalaureat

0
29

Absolvenţii de liceu au susţinut proba de Limba şi literatura română, prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat. Au participat peste 2 500 de elevi, iar 73 au absentat. La Buzău examenul s-a desfăşurat fără incidente.
Emoţii mari, pentru absolvenţii de liceu. Luni, ei au susţinut prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la Limba română. Peste 2 500 de elevi din întreg judeţul s-au prezentat dimineaţă în sălile de examen, iar 73 de foşti elevi de liceu au absentat. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean, proba s-a desfăşurat fără niciun fel de incidente, la Buzău.
Elevii care au susţinut luni proba de limba română a examenului de bacalaureat au avut, la subiectul 3, de realizat un eseu pe baza unui text aparţinând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga pentru profilul Real şi Tudor Arghezi sau Eugen Barbu la Uman. Miercuri, 3 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării este programată joi, 4 iulie. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie, la ora 12:00. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ