AU DE DAT BANII ÎNAPOI

0
67

Peste 5 miliarde de lei! Este suma pe care Casa Județeana de Pensii Buzău o are de încasat de la unele persoane care au acumulat, în mod ilegal, venituri pe lângă pensii. Vorbim despre zeci de pensionari care acum, se vor trezi cu conturile poprite.

În condițiile actuale în care traiul a devenit tot mai greu, unii dintre pensionarii s-au orientat spre obținerea unui nou venit, pe lângă pensia pe care o primesc lunar. Din punct de vedere al Legii pensiilor există anumite categorii de beneficiari de pensie, cărora nu le este permis cumulul pensiei cu anumite venituri pe care aceștia le realizează.

La nivelul județului Buzău, unii dintre ei figurează în bazele de date ale Casei Județene de Pensii ca fiind incompatibili, potrivit legii pensiilor.

În urma analizării dosarelor de pensionare ale persoanelor depistate a fi în incompatibilitate, Casa de Pensii Buzău a constatat ca are de încasat la acest moment, o sumă destul de importanta, desi initial, fata de alte judete si orase din tara, ar parea destul de mica.

Potrivit legii, cumulul este interzis doar beneficiarilor categoriilor de pensie anticipata si anticipata partiala. Aceştia nu pot cumula pensia cu venituri din activităţi profesionale pentru care asigurarea este obligatorie.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ