AU DE UNDE ALEGE, DAR NU VOR

0
42

Au de unde alege, dar nu vor să munească. Este concluzia trasă la finalul Bursei Locurilor de Muncă desfășurate vineri, la Colegiul Agricol. Evenimentul a fost organizat în special pentru tinerii absolvenți, însă și buzoienii fără un loc de muncă au venit la standuri. Cei mai mulți dintre tineri au făcut mai mult o vizită fiindcă, în realitate, nu-și doresc atât de mult o slujbă. Angajatorii au încercat să-i atragă cu salarii sau bonusuri, iar unii dintre șomeri vor veni la o probă de lucru.
Prezență numeroasă la Bursa Locurilor de Muncă desfășurată vineri, la Colegiul Agricol. Piața muncii a început să dea semne de revigorare, iar acest lucru a reieșit din oferta bogată de slujbe cu care au venit angajatorii la Bursă. Peste 1.200 de locuri de muncă au avut la dispoziție șomerii.
Cei mai mulți dintre șomerii prezenți la Bursă sunt tinerii absolvenți care fie nu au optat pentru cursuri universitare, fie nu au plecat către alte țări. Declarativ, aceștia sunt dornici să muncească, însă nu sunt foarte mulțumiți de oferta angajatorilor.
De cealaltă parte, angajatorii spun că, în prezent, găsesc cu greu absolvenți harnici și, mai ales, serioși. În plus, aceștia au renunțat la condiția ca viitori angajați să aibă experiență.
Dar la Bursa Locurilor de Muncă de vineri am găsit un tânăr ieșit din tipare nu doar prin starea sa de sănătate, ci și prin atitudine. Mihai, în vârstă de 29 de ani, are handicap fizic, însă dizabilitatea sa nu l-a împiedicat să-și caute un job.
A luat stand cu stand și le-a spus angajatorilor că își dorește cu adevărat să muncească, măcar part time. Mihai este convinsă că tinerii care chiar își doresc un loc de muncă au de unde alege, însă nu vor.
La finalul Bursei Locurilor de Muncă, reprezentanții AJOFM au totalizat peste o mie de persoane care au trecut pe la standuri, jumătate dintre acestea fiind tineri absolvenți. Peste 600 de șomeri au fost selectați în vederea susținerii unui interviu, iar alți 50 s-au înscris la cursuri de calificare.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ