AU FOST DATE PRIMELE AMENZI

0
109

Amenzi usturătoare pentru patru buzoieni care nu au respectat regulile de izolare la domiciliu. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 80 000 de lei, iar autorităţile îi avertizează pe cei care încalcă măsurile privind combaterea coronavirusului că riscă pedepse penale.
Autorităţile au început să dea amenzi pentru cei care nu au respectat regulile de izolare la domiciliu. Patru buzoieni au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 80 000 de lei. Potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prfectului, sancţiunile pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor pot ajunge până la pedepse cu închisoarea.
„Până la această dată, în județul Buzău au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoarea totală de 80.000 de lei pentru nerespectarea regimului de izolare la domiciliu. Facem precizarea că, potrivit art. 352 din Codul Penal, nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amendă”, transmite Instituţia Prefectului.
Autorităţile atrag atenția asupra necesității de a respecta cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu COVID – 19 și fac apel la cooperarea cetățenilor cu instituțiile implicate în managementul situațiilor de risc. Astfel, toți cetățenii județului sunt îndemnaţi să acționeze cu calm, responsbailitate și grijă față de cei din jur și față de cadrele medicale, să păstreze distanța socială pentru a limita posibilitatea infectării cu COVID – 19 și să încurajeze difuzarea de informații care provin numai din surse oficiale.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ