AU ÎMPUŞCAT URSUL

0
131

Un urs despre care se crede că ar fi cel care a terorizat, în ultima vreme, localnicii din zona de munte a judeţului a fost împuşcat, joi dimineață, de către vânători, în zona Pătârlagele. Imagini cu animalul ucis au fost postate pe Facebook, de primarul comunei Colţi.
Mai bine de o lună, localnicii comunelor Colți și Pănătău au fost terorizați de un urs care a intrat în gospodării și a ucis zeci de animale. Joi dimineață, după săptămâni de căutări, ursul a fost depistat de către vânători în zona Pătârlagele şi a fost împuşcat. Primarul comunei Colți, Pavel Rădulescu, a fost cel care a făcut anunțul despre uciderea ursului.
Problema fusese discutată cu o zi înainte, de autorităţi, în şedinţa Centrului Local pentru Combaterea Bolilor.
Timp de câteva săptămâni , ursul a făcut ravagii în gospodăriile mai multor săteni din zona de munte a judeţului. Fiara a atacat şi ucis zeci de animale. În urma numeroaselor sesizări primite de la autoritățile comunale și cetățeni, la începutul lunii aprilie, Prefectura Buzău a dat undă verde pentru uciderea animalului sălbatic, iar de atunci, echipele de vânători şi jandarmi au început pânda în zonele unde fiara a mai atacat.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ