AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE LA ȘCOALĂ

0
53

Luni s-a dat startul înscrierilor la școală. Prima etapă din procesul de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar se vaîncheia pe 22 martie. Părinții pot complete cererea online sau la sediul unității de învățământ. A doua etapă de înscriere a copiilor în învățământul primar va incepe pe 1 aprilie.
Încep emoțiile pentru părinții copiilor de 6 ani. Aceștia urmează să se pregătească pentru prima zi de școală. Însă până atunci trebui să facă înscrierea viitorilor elevi. Părinții sau tutorii legali ai copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2019, inclusiv, au obligația să își înscrie copiii la învățământul primar, adică în clasa pregătitoare. Startul înscrierilor s-a dat luni. Prima etapă din procesul de completare şi depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul primar se va încheia în 22 martie. Părinţii pot completa cererea- tip de înscriere online sau la secretariatul unităţii de învăţământ în care se doreşte înscrierea copilului. Validarea cererii- tip este obligatorie şi se realizează în unitatea de învăţământ în care se doreşte înscrierea, în prezenţa părintelui şi a unui membru al comisiei
În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează până pe 20 martie.
A doua etapă de completare si depunere a cererilor-tip de înscriere este programată între 2 şi 8 aprilie şi se adresează copiilor care nu au fost înscrişi, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ