Au început înscrierile pentru Bac-ul de toamnă

0
28

O nouă şansă pentru absolvenţii de liceu care au picat examenul de Bacalaureat. Cei care nu au luat note de trecere în prima sesiune, se pot înscrie, începând de luni, pentru Bac-ul de toamnă.
Înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 au început luni, 15 iulie, urmând să se încheie pe 19 iulie, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei Naţionale. Probele din sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2019 se vor desfăşura între 21 august şi 3 septembrie. Candidaţii care promovează examenele de corigenţe se pot înscrie în data de 26 iulie.
Pe 21 august, elevii vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 22 august – proba scrisă la Limba şi literatura maternă, pe 23 august – proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării. Probele orale încep pe 27 şi 28 august, când are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, apoi pe 29 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmând ca pe 30 august şi 2 septembrie să aibă loc evaluarea competenţelor digitale, iar pe 2 şi 3 septembrie, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Pe 3 septembrie, până la ora 12,00, este programată afişarea primelor rezultate la probele scrise şi în aceeaşi zi pot fi depuse contestaţiile, între orele 12,00 – 16,00. În perioada 3 – 6 septembrie 2019, vor fi soluţionate contestaţiile.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ