AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE PENTRU BAC

0
7

Competenţele vor fi echivalate
Au început emoţiile pentru elevii din ultimul an de liceu. Zilele acestea, liceenii din clasa a XII-a trebuie să se înscrie pentru susţinerea examenului de Bacalaureat. Prima probă, cea la Limba şi literatura română este programată pe 28 iunie. În această sesiune, absolvenţii de liceu nu vor mai susţine competenţele ligvistice şi digitale, acestea urmând să fie echivalate.
Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, înscrierea candidaţilor pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2021 a început pe 31 mai şi durează până în 4 iunie. Elevii claselor a XII-a vor susţine probele scrise, la sfârşitul acestei luni.
După încheierea anului şcolar, comisia de bacalaureat din unitatea de învăţământ liceal actualizează tabelele de înscriere, prin eliminarea candidaţilor corigenţi, repetenţi, cu situaţia neîncheiată, prin consemnarea eventualelor schimbări de opţiuni pentru probele scrise.Calendarul Bacalaureat 2021 a intrat în vigoare pe 28 mai, după ce Ministerul Educației a publicat în Monitorul oficial Ordonanța de Urgență și Ordinul prin care sunt echivalaate sau recunoscute competențele, fără să mai fie susținute în acest an școlar. Asta înseamnă că rămân doar probele scrise.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ