AU ÎNCEPUT SIMULĂRILE PENTRU EVALUARE

0
68

Emoții pentru elevii din clasa a VIII-a .

Luni dimineață a început simularea la Evaluarea Naţională cu prima probă Limba și Literatura Română. La Buzău, s-au prezentat la examen aproxinativ 3000 de elevi de clasa a VII-a, dintre care aproape 300 au lipsit. Noutatea este faptul că anul acesta, subiectele au ajuns în fața elevilor sub formă de o broșură de zece pagini, după modelul testelor PISA. La primul subiect unde au avut de rezolvat maim ulte cerințe un text la prima vedere, iar la cel de-al doilea au avut de scris u rezumatul dintr-un fragment scris Mircea Cărtărescu și regulile rezumatului. La școala Sfântul Andrei elevii sunt optimiști și consideră că s-au descurcat la simularea prima probă
Prima probă cea de Limba și Literatura Română, care a avut loc , luni dimineață, nu a dat bătă de cap elevilor. Elevii au primit două subiecte. La primul subiect, elevii au primit două texte cu mai multe cerințe: un text la prima vedere din romanul „Solenoid” de Mircea Cărtărescu și un alt text din „Bulevardele Vieții” de Sanda Galopenița. Pentru fiecare din aceste texte elevii au primit mai multe cerințe. La al doilea subiect, elevii au avut de scris rezumatul dintr-un fragment din romanul „Solenoid” de Mircea Cărtărescu, text la prima vedere de la subiectul 1. Ei trebuiau să scrie în 100-150 de cuvinte ideile importante din text, să prezinte evenimentele în succesiune logică și să respecte regulile unui rezumat. La școala Sfântul Andrei , din Cartierul Micro XIV, cei 50 de elevi înscriși în clasa a VIII-a au fost prezenți la simulare. Copii au ieșit cu zâmbetul pe buze și speră la note peste opt. Cu toții au speranțe mari și își doresc să ajungă la cele mai bune licee din județ.
Anul acesta, examenul de evaluarea națională este, în premieră, după modelul testelor PISA.
Marti 30 martie , elevii vor da simulare la proba la Matematică. Pe data de 31 martie va avea loc proba la Limba și literatura maternă, iar în 2 aprilie vor fi afișate rezultatele. Cei care vor dori să treacă notele obţinute în catalog , vor putea solicita acest lucru, dar numai cu acordul părintelui.
Media de la Evaluarea Nationala este foarte importanta pentru admiterea la liceu, deoarece reprezinta 80% din media de admitere.Simularea acestui examen se reia, după un an de pauză, în 2020 aceasta nefiind organizată.

Iuliana Sîrbescu /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ