AU RĂMAS FĂRĂ ACOPERIȘ DEASUPRA CAPULUI

0
401

O familie cu trei copii stă la mila vecinilor, din cauza unui incendiu
O familie cu trei copii din localitatea Stâlpu stă la mila vecinilor, după ce căsuța în care locuiau, s-a făcut scrum. Acum o săptămână, în mai puțin de o oră, flăcările au ars tot, iar familia a asistat neputincioasă la dezastru. Un scurt circiut, spun pomierii! Deși era o casă bătrânescă, tinerii o modernizaseră. Totul este la pământ, iar lupta cea mare acum începe. Autoritățile locale au promis ajutor, iar până în toamnă ar trebui ca tânăra familie să se mute în casă nouă. Însă, până atunci, orice mână întinsă , orice ajutor, este o binecuvântare pentru familia pusă la grea încercare.
Nimic nu prevestea tragedia. Copii se jucau în curte, mama făcea curățenie, iar tata era la serviciu. Dintr-o dată, unul dintre cei trei copii a văzut fumul ieșind din casă.
Speriată, mama a ieșit în stradă și și-a sunat soțul care tocmai plecase la serviciu. Acesta a sunat la pompieri.
În aproximativ o oră flăcările au ars totul, toată agoniseala, iar familia a asistat neputincioasă, văzând cum munca lor se face scrum.
Drama prin care trece familia i-a impresionat pe niște vecini care au hotărât să le ofere pentru un timp un ajuor. Aceștia le-a oferit un spațiu în care să locuiască .
Pentru tânăra familie, greul de-abia cum începe. Constructor de meserie, Luigi proprietarul casei, ştie că nu se mai poate reface nimic din construcția ce a rămas în picioare. Totul trebuie dărămat, iar locul trebuie eliberat pentru o nouă casă.
Primul pas este un apel către autoritățile locale. Împreună cu mătușa lui, Luigi a mers la primarul localității Stelian Gioabă , care a promis că va ajuta familia.
Un prim pas pe care îl fac autoritățile, este acordarea unei sume ce poate ajunge la circa 10.000 lei pentru materialele de construcție și ajutorul pentru eliberarea curții de deșeurile formate în urma demolării construcției.
De asemenea, primarul localității promite că va încerca să găsească o locuință pentru acestă familie.
Așadar, dacă doriți să întindeți o mână de ajutor către acestă familie greu încercată aveţi la dispoziție următorul cont bancar și un număr de telefon.Orice ajutor este binevenit.
RO35BTRLRONCRT0484556901- Stanciu Elena Costina( SOȚIA)
0727 009 141-LUIGI FLOREA-PROPRIETAR

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ